Om oss

Med fem år på ryggen har Smalhans befestet sin posisjon som St. Hanshaugens knutepunkt og hele Oslos nabolagsrestaurant. Tilbake i 2016 mottok vi Michelin-guidens bemerkelse «Bib Gourmand», og har knekt koden for å skape et sted hvor folk kan spise mat på høyt nivå til en rimelig penge

 

OM SMALHANS

Smalhans ligger på st. Hanshaugen i Oslo. I lokalet har det vært drevet restaurantvirksomhet helt siden 1921, hvor de mest kjente må sies å være Den Grimme Ælling, Maliks og Kafe Solhøi.
Det er enkelt å ta seg til Smalhans, både 21- og 37-bussen stopper like utenfor døren. Smalhans ligger godt plassert i et knutepunkt, noe som er ideelt for alle som vil ha noe kjapt å spise på vei hjem fra jobb, eller kose seg med vennegjengen en kveld.
Bak Smalhans står Lava Oslo og deres eiere med fartstid fra gode spisesteder i Oslo: Tom Victor Gausdal,Even Ramsvik, Stian Floer og Anders Braathen. Bak grytene har de fått med seg Karl Torbjørn Andersen og foran i salen Geir Kristian Næss. Vi er stolte innehaver av Bib Gourmand i Michelin guiden siden 2016.
Begrepet smalhans oppstod i Tyskland på 1600-tallet og kom til Bergen med hanseatene. På nedertysk het det Smalehans, på høytysk Schmalhans. I Norge forbinder vi ordet smalhans med å ha det litt trangt i pengekassa.
For oss er smalhans flere ting! Det kan være å servere en enkel dagens rett, å finne leverandører som leverer kvalitetsvarer til riktig pris, å utnytte råvarer godt, å finne gamle materialer som ingen vil bruke, eller bare å se verdien i noe som andre ser på som verdiløst.
Til Smalhans kan du derfor komme for å spise god, sunn, hjemmelaget mat til riktig pris.
Rettene skal være tilpasset både småbarnsfamilier, forretningslunsjer, studenter, vennegjenger og romantiske middager.
Smalhans er et sted med fokus på råvarer, og dette gjelder også drikkevarene våre.
Vi har et stort vinrom som vi fyller opp med naturviner, økologiske viner og biodynamiske viner fra NonDos. Når det gjelder øl har vi Aass, St.Hallvard bryggeri og Haandbryggeriet på fat, i tillegg til mye flaskeøl. 
Vi har selvfølgelig også god juice, saft og alkoholfri drikke generelt.
Vi har rundt 80 sitteplasser, i baren og ved småbord og langbord. I tillegg har vi et lite rom, Leiligheten, som du kan leie til venninnebrunch, barnedåp og  hyggelig selskap.

 
_AVE1545.jpg