Om oss

Med fem år på ryggen har Smalhans befestet sin posisjon som St. Hanshaugens knutepunkt og hele Oslos nabolagsrestaurant. Tilbake i 2016 mottok vi Michelin-guidens bemerkelse «Bib Gourmand», og har knekt koden for å skape et sted hvor folk kan spise mat på høyt nivå til en rimelig penge

 

OM SMALHANS

St. Hanshaugens knutepunkt og hele Oslos nabolagsrestaurant Smalhans ruller inn i sitt sjette år i drift i 2018. Restauranten er for mange selve symbolet på en moderne nabolagsrestaurant, noe som også Michelin-guidenfikk med seg da de skjenket stedet bemerkelsen «Bib Gourmand» tilbake i 2015. Selve navnet Smalhans betyr mager, avledet av det nederlandske ordet for fattigdom «smaalhans», men ironisk nok så er størrelsen på porsjonene og den varme gjestfriheten nok til å holde liv i en hel armé. For oss betyr Smalhans flere ting; det kan være å servere dagens Husmann, å finne leverandører som leverer kvalitetsvarer til riktig pris, å utnytte råvarer godt, å finne gamle materialer som ingen vil bruke, eller bare å se verdien i noe som andre ser på som verdiløst.

Unikt for Smalhans er stedets stadige vilje til å stake ut nye retninger og tilpasse seg tidens tann. Et innholdsrikt sted som byr på seg selv og hvor maten er både modig og mektig. Seks år ned i gata er vi stolte over å ha et internasjonalt rykte for å være inkluderende med våre gjester, og for å innlemme de som deltakere i vårtkonsept med naturvin og deleretter. Siden 2012 har vi hatt besøk av mer enn 200.000 gjester og kan med trygghet fastslå at institusjonen Smalhans anno 2018 aldri har vært på stødigere kurs.

«Spis som en greve til spottpris» - 6/6 - Aftenposten
«Smalhans er den nye kongen på haugen i Oslo» - 6/6 - VG / godt.no
«En av Oslos nyeste restauranter er også en av de beste» - Dagbladet (2012)

 
_AVE1545.jpg