Return to Content
Return to Content

Om Smalhans

Smalhans ligger på st. Hanshaugen i Oslo. I lokalet har det vært drevet restaurantvirksomhet helt siden 1921, hvor de mest kjente må sies å være Den Grimme Ælling, Maliks og Kafe Solhøi.

Det er enkelt å ta seg til Smalhans, både 21- og 37-bussen stopper like utenfor døren. Smalhans ligger godt plassert i et knutepunkt, noe som er ideelt for alle som vil ha noe kjapt å spise på vei hjem fra jobb, eller kose seg med vennegjengen en kveld.

Bak Smalhans står Lava Oslo og deres eiere med fartstid fra gode spisesteder i Oslo: Tom Victor Gausdal,Even Ramsvik, Stian Floer og Anders Braathen. Bak grytene har de fått med seg Karl Torbjørn Andersen og foran i salen Laura Raubaite. Vi er stolte innehaver av Bib Gourmand i Michelin guiden siden 2016.

Begrepet smalhans oppstod i Tyskland på 1600-tallet og kom til Bergen med hanseatene. På nedertysk het det Smalehans, på høytysk Schmalhans. I Norge forbinder vi ordet smalhans med å ha det litt trangt i pengekassa.

For oss er smalhans flere ting! Det kan være å servere en enkel dagens rett, å finne leverandører som leverer kvalitetsvarer til riktig pris, å utnytte råvarer godt, å finne gamle materialer som ingen vil bruke, eller bare å se verdien i noe som andre ser på som verdiløst.

Til Smalhans kan du derfor komme for å spise god, sunn, hjemmelaget mat til riktig pris.

Rettene skal være tilpasset både småbarnsfamilier, forretningslunsjer, studenter, vennegjenger og romantiske middager.

SMALHANSDAGEN ER DELT I TRE:

LUNSJ (1100-1600) bestiller du i baren. Du får med deg drikke til bordet, og kokken kommer med maten når den er klar.

PÅ ETTERMIDDAGEN (1600-1800) er det familieservering, da serverer vi kun dagens husmannskost. Denne kan spises alene, eller som familiemiddag.

PÅ KVELDEN (1800-) legger vi opp til en mer pulserende atmosfære med delte retter, flere smaker, smarte serveringer og gode kombinasjoner. Vi setter sammen rettene for deg hvis du vil, men du kan også selv plukke fritt fra menyen. Tanken er at alle rundt bordet skal dele på maten. Kokkene kommer med maten i flere runder så det alltid skjer noe rundt bordet.

Smalhans er et sted med fokus på råvarer, og dette gjelder også drikkevarene våre. Vi har et stort vinrom som vi fyller opp med naturviner, økologiske viner og biodynamiske viner fra NonDos. Når det gjelder øl har vi Aass, Schous, Ægir og Haandbryggeriet på fat, i tillegg til mye flaskeøl. Vi har selvfølgelig også god juice, saft og alkoholfri drikke generelt.

Vi har rundt 80 sitteplasser, i baren og ved småbord og langbord. I tillegg har vi et lite rom, Leiligheten, som du kan leie til venninnefest, barnedåp, hyggelig selskap, eller fotballkveld med gutta.
[/one_half_last]